• knorrie
  • Kenk2
  • kenk5

Optocht

De optocht commissie van de Knor en Knalpot roept alle buurten, verenigingen, vriendengroepen en anderen op om mee te werken aan de carnavalsoptocht. Is het niet door het bouwen van een wagen, meelopen als groep, duo of individu, dan toch door het versieren van de straat of buurt. Ook dit jaar zou het fantastisch zijn als de optocht nog weer groter en mooier zal zijn dan in voorgaande jaren. Wanneer we met z'n allen weer iets moois in elkaar weten te sleutelen (een wagen bouwen of de straat versieren) moet het ook dit jaar weer lukken om de gemeenschap in Giesbeek een mooie optocht voor te schotelen. 

Zondag - Grote optocht
Bij opgave van wagen of groep ontvangt u een plattegrond van de route en een optocht-reglement. 
U kunt zichzelf of uw groep schriftelijk opgeven bij Gerard Schaars naast de drukkerij in Giesbeek.
Opgeven kan ook per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wie is een jurylid en wat doet hij/zij? 
De jury bestaat uit een vertegenwoordiger van iedere carnavalswagen eventueel aangevuld met neutrale personen. Zij proberen zo objectief en neutraal mogelijk te jureren. Voor en tijdens de optocht jureren zij tevens de straatversieringen. De juryleden staan her en der in de optocht verspreid en lopen daarbij ook nog rond. Zij hanteren drie beoordelingsnormen die gebruikt worden om tot een zo objectief mogelijke beoordeling te komen

Beoordelingsnormen: 
1. Idee:
Deze moet het liefst zo origineel en actueel mogelijk zijn. Deze deelnemers worden direct hoog gejureerd. Hoe kleiner het voertuig er voor of ingebouwd, des te mooier komt de carnavalswagen tot  z’n recht en daar gaat het om.
2. Presentatie:
Wanneer het idee minder origineel of actueel is, maar je bijzonder vrolijk of carnavalistisch bent en het publiek betrekt (inspelen op het publiek). Dan maak je toch veel kans op een goede jurering.
3.Uitvoering:
Gekeken word hoe het individu, de groep, carnavalswagen er op het eerste gezicht uitziet. Tevens wordt gekeken hoe de persoon/personen zich gedragen in de optocht naar wat de uitvoering aangeeft. Als een jurylid ziet dat de chauffeur alcoholische drank nuttigt dan word er niet verder gejureerd. U valt dan automatisch buiten de prijzen.

Met carnavaleske groeten,
De optochtcommissie
Wilco v Haren, Dolf Wieggers, Gerard Schaars, Ankie Sanders, Leon de Reus